Oaza de coaching

în următoarele 3 luni, are loc în 13 februarie, 16 martie, 19 martie, 16 aprilie.

Pe ce teme ne antrenăm?

13 februarie: Iubirea e o alegere. Ne uităm la iubirea pe care o dăm și o primim în relații, dar și la iubirea față de … noi! Aducem , în mod conștient, Iubirea, printre alegerile noastre.

16 martie: Frici de mămici, transformate în Super-puteri. Luăm toate fricile pe care tu, mămică, le ai și le transformăm în puncte tari, cu ajutorul coachingului și a super-metodei TBRI (trust-based relationship intervention).

19 martie: Explozie de creativitate : explorarea a 4 Arhetipuri feminine. : Războinica/Sălbatica, Înțeleapta/Regina, Iubita și Magiciana. Va fi o Oază de celebrare a feminității și a manifestării acesteia așa cum nu ai mai facut-o până acum.

16 aprilie: Managementul timpului cu metoda RPM. După acest atelier nu vei mai spune „nu am timp pentru ce vreau” fiindcă vei constata, prin metode practice din coaching că ai timp să faci TOT ce vrei.

Sunt foarte entuziasmată pentru fiecare temă în parte și abia aștept să deschidem prin coaching, noi posibilități de a trăi Autentic, în Claritate și cu Bucurie.

Înscrieri la 0742665019.

Vii la aceste întâlniri de coaching, doar dacă vrei cu adevărat să faci o transformare în viața ta, și să treci de la performanță la excelență!

P.S: Fiindcă eu cred că ne răsfățăm prea puțin, și fiindcă sunt oameni faini care susțin acest proiect al meu, avem inclusiv premii! Cărți, bijuterii, ateliere de pictură, Vin Dextra, antrenamente de fitness functional, vouchere de consiliere juridică.

A.N

Drumul până la Crăciun

te invit să îl parcurgem împreună! Este anul 9 pentru Atelierele mele de colindat, și nu îmi vine să cred cât de frumos s-a dezvoltat ideea asta!

21 noiembrie/ 28 noiembrie/ 5 decembrie/ 12 decembrie/19 decembrie
Ora 18-20. La Smartistactiv.

Copii, parinti, bunici, strabunici, pieteni, pisici.

Ce se întâmplă ?
Cântăm colinde și mai vechi, și mai noi, însoțiți de diverse instrumente muzicale.
La fiecare atelier avem o activitate diferită: pictăm miniaturi, spunem povesti, descoperim traditii românești, decorăm globuri, scriem Scrisoarea pt Moș Crăciun, coacem fursecuri, sau ne facem tatuaje (temporare) cu tematică de Crăciun. Participanții vor pleca acasă cu sufletul senin de la colindat și cu buzunarele pline de obiecte frumos decorate. La finalul atelierelor vom avea și un Târg de Crăciun! Și un Brad!

Pe cine susținem?
Anul acesta, pe AMIA-suflet de copil. AMIA este o echipă de super-voluntari care ajută copiii abandonați din centrele de plasament și spital.
În anii trecuti am fost alături de Fundatia Mihai Neșu, de familii aflate în situații dificile din Oradea, Cheresig, Tinca, centre de plasament din Oradea și Săldăbagiu de Munte, azile de bunici din Oradea.

Cât costă?
Donația sugerată este de 30 de ron/pers/atelier. Toate donatiile vor merge exclusiv către sustinerea AMIA.
Taxă de participare nu avem. Echipa de la Smartistactiv ne pune la dispozitie, cu generozitate, spatiul și materialele necesare desfasurarii activitatii practice. . Eu vin cu instrumentele muzicale, mapele colindelor, voia bună, vocea.

Să ne vedem cu veselie!

Vezi mai puţin

Oradea

Cine ai fi tu, fără povestea ta?

Asta a fost întrebarea de la care am pornit atelierul Oaza de Coaching din 9 noiembrie.

Cine ai fi tu, fără toate interpretările și semnificațiile pe care le dai experiențelor, întâmplărilor, prin care treci? Nu este cea mai comodă întrebare, dar deschide foarte multe perspective. Și asta îmi doresc să se întâmple la antrenamentele de coaching: să ieșim din înțepeneala anumitor gânduri.

Să devenim foarte bune observatoare ale propriilor comportamente, ale propriilor gânduri.

Participantele din Oază au rămas antrenabile pe tot parcursul sesiunii, chiar dacă a fost solicitant și chiar dacă după vechile tipare de gândire erau obișnuite să se eschiveze când dădeau de ceva ce mintea percepe ca fiind „greu” „imposibil de schimbat”.

Cine ai fi tu dacă te-ai uita la Viața ta din perspectiva că Totul este fix cum este și nu este cum nu este? – ok, mai zic încă o dată. Este ce este, și nu este ce nu este. Asta ce înseamnă? De exemplu, să renunți la așteptări. Sau să începi să îți trăiești viața fix cum e ea, fără să mai creezi standarde, etaloane, rețete.

Aceasta este una din multele frumuseți ale antrenamentelor de coaching: te ajută să pui jos toate bagajele care nu îți mai folosesc, toată încărcătura inutilă.

Te invit cu drag la următoarele ateliere Oaza de Coaching să probezi pe pielea ta cât de tare este să fii într-un antrenament de coaching: 14 decembrie si 18 ianuarie!

A.N

Cel mai fain eveniment

este Oaza de coaching. Desigur, sunt subiectivă, doar e evenimentul meu 🙂

Oaza de coaching a trasformat multe povești de viață de-a lungul anilor, acum e timpul să faci și tu parte din familia asta super-faină!

Primele 3 evenimente sunt în: 9 noiembrie. 14 decembrie. 18 ianuarie. 3 ore: de la 18 la 21. Învățare experențială. Transformare. Bucurie.

Dă timpul ăsta pentru tine. În definitiv, faci atât de multe lucruri pentru alții! Cum ar fi să îți acorzi și ție, în sfârșit, un timp de calitate?

@Oaza de coaching a avut loc în parcuri, cafenele, sedii de firmă vesele și prietenoase, bibliotecă, clădiri istorice, lobby de hotel.

@Oaza de coaching a atins multe inimi, a pus în acțiune obiective îndrăznețe, a încurajat participanții să viseze la scară și mai mare.

Primesc și acum, după 8 ani, mesaje de mulțumire de la participanții din primele serii, de exemplu. Recunosc, e un sentiment foarte plăcut să știi că ai atins inima cuiva când a zis ceva, vorba celor de la BUG Mafia.

@Oaza de coaching a luat și pauză. Dar acum e din nou, aici. Și nu oricum, ci mai cuprinzătoare, mai experimentată, mai bucuroasă, gata să transforme alte și alte povești de viață.

Este un grup de coaching, dedicat femeilor. Vom lucra cu instrumente practice din experiența mea de coaching, training și consiliere, neuroștiință. Este un spațiu sigur în care vei putea manifesta obiectivele tale. Este acel loc în care forța lui împreună te va inspira și te va ajuta să găsești soluții chiar și acolo unde deocamdată, este doar un mare semn de întrebare.

Te înscrii aici 0742665019 sau aici: andrea.neag@gmail.com

Costul este de 120 de ron/pers. Dacă ai dificultăți financiare, și vrei să participi, dă-mi un semn. Găsim o soluție.

Mă susțin niște oameni foarte faini, așa că, în cadrul evenimentelor am de oferit participantelor și cărți, ciocolată, vin bun de la Podgoriile Dextra, ateliere de pictură la Smartistactiv, antrenamente de fitness functional cu instructorul personal Eduard Ungur.

Ne vedem la prima întâlnire, în noiembrie!

A.N

Sprinkle some extra on your ordinary

TBRI: intervenția bazată pe relații de încredere

În data de 10,17 și 18 iunie avem un super eveniment în Oradea, pe care mă bucur să îl sprijin în calitate de coach și organizator. TBRI este o metodă fantastică de sprijin a copiilor și a părinților. Iată câteva detalii:

TBRI te ajută să construiești relații sănătoase bazate pe încredere, cu ORICE copil, în mod particular cu copiii care au trecut prin traume precum cea de abandon, copiii cu diverse nevoi speciale, copiii din alte țări/culturi, copiii care vin din diferite contexte traumatizante: abuz, neglijare.

TBRI este o metodă de abordare care combină neuroștiința, atașamentul și procesarea senzorială. Curs dezvoltat de Institutul pentru Dezvoltare a Copilului Karyn Purvis, TEXAS, SUA.
TBRI oferă soluții practice pentru: părinți (adoptivi & biologici), bunici, profesori, îngrijitori, voluntari. Practic pentru ORICINE lucrează sau are în grijă copii!

Detalii legate de preț și înscrieri, aici : https://www.facebook.com/events/3037550986392912/3037550996392911/

Coaching in pandemie

In perioada aceasta dificila si provocatoare prin care trecem cu totii, am sistat evenimentele publice dedicate coachingului.

Totusi, am folosit acest timp pentru a „coace” ceva nou! Fiindcă este foarte important să lucrăm fix cu ce avem -in acest caz mai mult timp liber-, fără să ne lamentăm prea mult!

Rămâneți sănătoși și ne vom vedea cu bine, cât mai curând!

Cu bucurie,

Andrea N.

Lauda exagerată nu e de folos

Principiul numărul trei: Părintele nu-l laudă exagerat pe copil.

Dacă nu știi care e treaba cu principiile acestea, poti afla aici principiul nr 1 si nr 2 http://blog.andreaneag.com/?p=1124.

Criticând copilul, nu e bine. Dar se pare că nici să îl lăudăm excesiv nu aduce nimic bun în dezvoltarea lui. Deși cele două par noțiuni opuse: critică-laudă, acestea transmit de fapt același mesaj:

Pentru părinte este mai important ce face copilul și nu ceea ce este copilul.

S-ar putea ca nici măcar să nu îți fi dat seama că transmiți acest mesaj copilului tău. Eu, cel puțin, exact asta am pățit. Mi se părea extrem de natural și benefic să îmi laud copilul: Mvai, ce frumos esti! OO, dar ce destept esti! – si altele din gama asta. Dincolo de faptul că sunt convinsă 100% că am un copil frumos și deștept, eram și mai convinsă că aceste laude îi cresc stima de sine.

De fapt, ce mecanism se declanșează când ne lăudăm copiii în acest mod?

Copilul învață că este mai important ceea ce face, și nu ceea ce este. Asta, pe termen lung și foarte lung, transformă copilul în adultul acela superficial, care nu prea ne place: omul care pune mare preț, de exemplu, pe exteriorul său în detrimentul interiorului.

Respect de sine dobandit pe baza evaluărilor făcute de cei din jur- așa îl numește psihologul evolutiv Gordon Neufeld.

Ce e de făcut? Simplu! Continuăm să ne lăudăm copiii, dar într-un mod sănătos, astfel încât să își poată clădi singuri, încet și sigur, respectul de sine, pe baza a ceea ce sunt, și nu pe baza evaluărilor primite de la cei din jurul lor. Iată cum:

  • Comentariile laudative se referă mai degrabă la faptă decât la copil : „Woww, proiectul ăsta ți-a ieșit foarte bine!” în loc de „Uite ce proiect frumos ai făcut- esti foarte destept!”
  • Lăudăm efortul copilului: ” Asta da! nu te-ai dat bătut/ai continuat să încerci/nu ai renunțat deși a fost foarte dificil!” în loc de „Ce priceput esti, ai reusit sa rezolvi problema!”
  • Facem referire la emotiile copilului : „Am văzut că ți-a fost greu. Cu toate astea, ai găsit solutia cea mai bună. Felicitări!” în loc de ”Ce perspicace esti/ ce descurcaret esti!”

Așa că, stai liniștit părinte drag! Nu înseamnă că nu-ți mai poți lăuda copilul. Doar că e mai productiv și sănătos, și pe termen lung si pe termen scurt, să o facem în modul potrivit. Până la urmă, ne dorim să creștem copiii astfel încât să devină adulți fericiți, care să cultive relații prospere cu cei din jurul lor, și să aprecieze lucrurile si persoanele din jurul lor la adevărata valoare.

În loc de concluzie, un gând: Oamenii nu au nevoie de judecăți, au nevoie de acceptare.

A.N

Invită copilul în relație

Cu fiecare ocazie pe care o am subliniez faptul că procesul de coaching este unul natural. Sau, ca să fiu și mai explicită: natura coachingului este chiar natura umană. A (ne) pune întrebări, a încuraja, a vedea potențialul, a căuta soluții, a vrea mai mult și mai bine, toate acestea fac parte din noi. Și din coaching. Sigur, nu fiecare dintre noi reușim să accesăm aceste resurse naturale și să facem un „auto-coaching” eficient. Dar cu ajutorul unui coach profesionist, lucrurile se mișcă în direcția potrivită. De ce spun acestea? Ca să scăpăm de povara lui „trebuie să știm tot”. O povară pe care o întâlnesc la multă lume, o povară pe care și eu am avut-o pe umeri cândva.

Dacă pe deasupra mai ești și părinte, te-ai ars! Gândul că trebuie să știi tot ce are nevoie copilul tău, că trebuie să îi oferi copilăria perfectă, activitățile care îl stimulează și mâncarea fără E-uri, s-ar putea să te ducă direct la balamuc!

Azi deschid o serie de 5 articole și voi aduce în fața ta 5 principii numai bune de aplicat pentru a păstra bucuria în relația cu copiii și pentru a crea un mediu relațional în care și ei dar și noi, să ne simțim iubiți și în siguranță. Aceste 5 principii se regăsesc în cartea lui Gabor Mate- Minți împrăștiate. Le poți aplica zilnic, de azi, cu efecte nemaipomenite!

Așadar, numero uno: Invită copilul în relație

Cel mai mare dar pe care îl poate primi un copil este să simtă că aduce bucurie în viața familiei sale, și că este dorit. Poți te rog să îți scrii asta MAREEE în caietul minții tale? Sau chiar în agenda ta fizică? „Păi sigur că îl iubesc și sigur că este un copil dorit, că doar de asta îl am”- vei fi tentat să spui. Copilul își împarte experiențele de viață pe baza a ceea ce simte el, nu pe baza a ceea ce gândești tu.

Iată ce să faci, chiar de azi: îi demonstrezi zi de zi că îi apreciezi compania. Faceți lucruri împreună, dar tu ești într-o atitudine de atenție activă, esti prezent pe deplin. Și propui tu să vă jucati împreună. Mulți părinți caută clipe de răgaz, momente în care să fie lăsați în pace de copiii care de altfel miaună oricum toată ziua „Mamaaaa! Tataaa”. Si e de înteles, avem nevoie și de clipe doar pentru noi. Atentia aceasta pe care o cer copiii de la noi, și care pare să fie fără sfarsit, chiar așa și e: o nevoie continuă a copiilor de a se simți apreciați.

Invită copilul la contact/joacă exact când acesta nu se așteaptă, când el nu ți-o cere. Sau dacă așa ceva se întamplă rarisim, atunci întărește cererile lui cu entuziasm „ Ce idee bună ai cu jocul acesta! Mă bucur că te-ai gandit la asta! ”

Ce se întâmplă? Copilul primește mesajul că existența lui este apreciată. Nu îl apreciezi pentru că e bun, frumos, destept, ci îl apreciezi pur si simplu pentru că … există. Pentru copiii care au o nesiguranță de sine crescută, aplicarea și trăirea acestui principiu, de a invita copilul în relație, este mană cerească.

Fă acest lucru zilnic, și ai să vezi că nu în foarte mult timp, mintea copilului tău nu va mai fi atat de preocupată să primească atentia ta (fiindcă acum i-o oferi în mod gratuit) și se va putea concentra să absoarbă și alte informații de care are nevoie pentru a crește emoțional.

Apoi, am putea face acest lucru și cu soțul/soția : să acordăm timp nealterat de tehnologie doar pentru a celebra existenta lui/ei. Și cu părinții nostri. Cu prietenii. Cu colegii. Să fie bucurie pentru toată lumea!

A.N

P.S: fotografia e din arhiva personală, de azi-vară, când am pictat amândoi și cu palmele și cu tălpile, și mai ales, cu inima plină de bucuria unui moment unic.

Vara de coaching

Toată vara am avut bucuria să fiu alături de copii, în tabere, și să punem accent pe inteligența emoțională, prin joc. Taberele au avut loc în baza Dinamo -Oradea- și am abordat diverse teme: dezvoltarea abilității de a vorbi în fața unui public numeros, capacitatea de a identifica și de a cunoaște propriile emoții, dezvoltarea perseverenței și abilității de a trece peste obstacole, cultivarea prieteniei, depășirea diverselor frici, managementul furiei.

copiii sunt uimitori. Și nu o spun pentru că sunt subiectivă, fiind la rândul meu mamă . Dar chiar au incredibila capacitate de a explora resurse nebănuite atunci când sunt îndrumați eficient.

Iată câteva dintre cele mai amuzante replici ale lor:

“eu sunt tristă atunci când mama nu mă lasă mai mult la bunici. Bunicii au ciocolată. Ciocolata alungă Tristețea. Dar mama tot zice că nu e sănătoasa ciocolata. Nu stiu ce sa zic despre asta.” (Grupa 6-9 ani)
-” mi-e frică noaptea cand trebuie să merg la baie. Dar cresc eu mare și întunericul va arăta altfel.” (Grupa 6-9 ani) 


– “emoțiile îmi cam dau de furcă. Nu stiu ce sa fac cu ele dar ele stiu mereu ce sa faca cu mine” (grupa 9-12 ani) 


– “Doamna, ieri am pus curaj in ghiozdan cand am venit in tabăra. Dar cred ca am pus prea mult fiindcă la cursul de înot am sărit de pe marginea bazinului direct in apa!” (6-9 ani, dupa atelierul în care fiecare a ales ce fel de emoții pune in bagajul de vacanta)
– “eu am să îi împrumut cotiere si genunchiere, să îi treacă teama de căzături. Poate de asta nu se da cu bicicleta.”(6-9 ani, dupa povestea cu Mark, băiețelul care se temea de bicicleta)
-“înseamnă că Fuu cel Furios mă vizitează și pe mine! Și eu mă agit cand sunt furios si suparat. Ca o tornadă sunt!” (9-12 ani, în cadrul atelierului dedicat depășirii furiei). 

Să credem în copii!

A.N

Ce se (mai) întâmplă

Pregătesc ceva tare tare fain! O serie de ateliere de coaching în care vom dezbate:

– Stima de sine : cum o crești? la ce te ajută?

– Working Moms: bătăile de cap ale unei femei de…carieră și nu numai

– The Break-up Point: criza în cuplu

– Dăruind vei dobândi: ateliere de colinde

Fiecare serie de ateliere o voi anunța cu surle și trâmbițe, și va avea loc în Cetatea Oradea, cu parteneri si invitați-surpriză unul și unul!

Tinem legătura,

Andrea