Atelier Oaza de coaching 31 iulie

Cu drag va anunt ca miercuri, 31 iulie, ora 19:20, in Parcul I C Bratianu (fostul Muncitorul, langa H.Continental) , deschid urmatorul atelier Oaza de coaching cu tema Stima de sine: Unde? Cand? Cum?   Va rog sa va inscrieti folosind linkul acesta : https://www.facebook.com/events/395597633893900/?fref=ts   sau acesta: http://oradea.incubator107.com/atelier/Breasla%20Gl%C4%83suitorilor/915.

Ce este stima de sine, la ce e buna, ce sa facem cu ea – toate le discutam, exersam si aplicam in cadrul atelierului. Ce v-am provocat pana acum, dar ce urmeaza …. Numai de bine, bineinteles!

Asa e in coaching: esti provocat mai mult decat cu alte ocazii. Motivul? Pentru ca stiu ca ai un potential urias 😉

 

Ne vedem miercuri!

Sunetul de vineri ;)

                  Ehh, si cum ii sta bine unei frumoase zi de vineri, e decorata cu o super melodie: Stefan Stan My love     . Marturisesc: nu e descoperirea mea, ci a miresei mele mirobolante din 6 iulie!  Alinusha se afla in pline cautari de melodie pentru dansul lor (dupa ce mi-a refuzat vreo 15 variante, dupa cum e normal), si deodata ma suna mega-entuziasmata: Andreeeaaaaaaaaa, am gasit-o!! 

                  Pe cuvant!Credeam ca e vorba de o comoara ce le-ar fi asigurat traiul pe 150 de ani! Dar era vorba de melodia care ii reprezinta cel mai bine, care ne-a conturat tema si mai frumos si care a asigurat un moment de neuitat! 

                  Sa o ascultati, sa dansati, si, de ce nu, sa o adoptati si voi pentru dansul mirilor! 

Cu drag, din alte emisfere, 

Andrea! 

The shabby chic story: Simona&Adrian

SA-Ess-11 De la prima noastra intalnire, am simtit ca am in fata mea 2 viitori miri perfectionisti, adorabili si care stiu ce vor .  Primul indiciu: un DITAMAI portofoliul cu TOT ce isi doresc la nunta: culori, aranjamente florale, marturii, elemente de decor, idei traznite . Al doilea indiciu: pe cat era Simona de implicata, pe atat si Adrian. Sa exemplific printr-o mostra de dialog:

“Simona: Ma gandesc la culorile din aranjamentele florale: roz pal, crem, alb, verde deschis. Hmm, sa punem si mov?

Adrian: Mov?!?!?! Nnuuuuuuu, movul nu ne reprezinta! Mai bine fara mov. ”

Avand un punct de plecare atat de bine conturat (portofoliul cu zeci de pagini ) mi-a fost foarte usor sa le creez tema care sa li se potriveasca ca o manusa: the shabby chic story 🙂

Si apoi, bring it on, baby! Alaturi am parcurs drumul spre nunta mirobolanta timp de 5 luni si va spun, din toata inima: a fost mi-nu-nat!  Pachetul ales de ei a fost Dolce Vita. Am avut din plin  discutii pe facebook, programari la floristi, gandiri si raz-gandiri pentru cake-bar, carduri, marturii, decor, accesorii masini.

Si cum sade bine la o nunta marca ” Nunti cu povesti, stil si fara stres” totul a fost personalizat, reflectand preferintele mirilor si tema aleasa.

Sa va povestesc:  1 iunie 2013  a inceput devreme si prima mea tinta a fost accesorizarea masinilor mirilor cu buze, diadema, joben, papion. poză (1)   Cu pasi voiosi de creative wedding planner am pornit apoi catre sala Restaurant Emerald , pentru amenajarea corner-story-ului si, cocotata in varful scarii aveam un singur gand: “Doamne, numai sa nu ploua! ” poză (2) Ploaia a fost amabila si ne-a servit doar cativa stropi, ceea ce a facut ca inima mea sa revina la normal si corner-story-ul sa ramana adorabil, asa cum se poate observa. A meritat tot efortul cocotarii si al echilibristicii 🙂 Simona si Adrian | Fotografii de nunta

Sa va spun un “secret” : Simona, adica MIREASA, avea o dorinta arzatoare: sa vina cu mine in dimineata nuntii sa ma ajute la aranjarea coltului foto. Deja o vedeam, pe jumatate machiata & coafata cum imi intindea ea acele si tull-ull . Bineinteles ca nu am lasat-o! Exact asta i-ar fi trebuit in dimineata nuntii: sa stea atarnata cu mine pe scara. 

Trecand de la exterior spre interior, asa sa stiti ca florile ( furnizate de Florius Art) au fost pe nuante deschise de alb, crem si roz-pal, bujorii fiind vedete. Marturiile : accesorii foto haioase , lucrate cu maiestrie chiar de mirii mei dragi , care au inveselit invitatii.  poză    Alaturi de marturii, le-am pregatit si o gazeta a nuntii , gazeta din care invitatii au aflat lucruri mmuuullttteee despre cei doi: cererea in casatorie de la 2864m altitudin

image (1)excursii, amintiri, placeri culinare etc  . Aproximasem un anumit timp pentru aranjarea pe mese a marturiilor si gazetelor, dar l-am depasit cu totul, desi aveam ajutor strasnic langa mine. De aici a rezultat o alta actiune: gonitul pe sosele pana la biserica ca sa ajung inaintea lor, sa instalez covorul rosu . Am ajuns in timp, ei au venit de la cununia civila cu zambetul pe buze si ocrotiti de cele doua frumoase perechi de nasi. Simona si Adrian | Fotografii de nunta  Dupa slujba, sub petalele si urarile invitatilor, Simona si Adrian radiaza de fericire.

 

 

Pornesc vioi spre sala, unde noi finisam ultimele detalii : cake-bar-ul se umple de bunataturi pregatite cu migala de cei de la La Foule, poză (3) paharele cu sampanie fumega poză (4)cu ajutorul ghetii carbonice , dansatorii chiuie, eu mut cu 3 cm mai la stanga stativul cu textul (text pictat de artista Laura Ungur) . Ba nu! mai la dreapta!

Poate ca va intrebati ce este in colivia aceea. Raspuns: Coloana Infinitului.

Au deschis seara cu dansul lor pe melodia celor de la Directia 5- Primul Vals : sa va mai spun un “secret”: Simona e fan-fan-fan-fan Directia 5 . Apoi, lumea a dansat si s-a distrat , de asta avand grija Picky cu trupa lui. Da’ ce s-a distrat lumea, da’ce s-au mai distrat mirii !

Si ca sa fie treaba treaba, Simi si Adi au pregatit un moment surpriza: s-au imbracat in port national si au tras un dans de ne-am minunat cu totii!

Noaptea a trecut pe nerasuflate, lumea numai n-ar mai fi plecat, eu eram extra-mega bucuroasa ca totul e frumos, natural si shabby chic 🙂

Simona si Adrian | Fotografii de nunta

      Simona si Adrian | Fotografii de nunta

Simona si Adrian | Fotografii de nunta

         Cei de la foto ( Adrian Lazau Photography ) si video ( Impress Media – Serban Cartis n) au fost argint viu: prezenti peste tot, zambareti si foarte pe faza . Adica fix cum ai nevoie la un asemenea eveniment.

        A fost o reala placere sa fiu langa asa o pereche frumoasa si acum, la final, imi scot palaria, ma inclin.

      In rest, asa cum zice poza : Trust me…

Coachul te judeca?

Relatia de coaching este o relatie cu totul speciala si poate schimba viata clientilor. Eu, in calitate de coach, imi controlez gandurile, le pun deoparte, fac curatenie in spatiul personal si sunt gata sa ascult clientul. Iti fac loc.  Tu, client, pur si simplu apesi butonul prin care incarcam spatiul proaspat curatat cu gandurile si emotiile tale, cu sentimentele si senzatiile tale.  In acest spatiu al relatiei de coaching ai parte de o abordare fara judecati si prejudecati.

Eu, coachul, imi pun deoparte parerile personale, emotiile si experientele. Le pot aduce in discutie doar daca tu o ceri si doar daca chiar ajuta la evolutia ta. Atunci cand suntem judecati, primul lucru pe care vrem sa il facem este sa o luam la fuga sau sa spunem ceea ce persoana din fata noastra vrea sa auda.

La fel si in coaching: daca coachul este “judecator” , clientul o ia la sanatoasa. Nu intotdeauna la propriu, dar fuge de adevaratele sale ganduri si distorsioneaza ceea ce simte doar ca sa spuna lucrurile “potrivite”, doar ca sa se simta aprobati. In coaching clientul nu este intimidat sau pus sub oala cu presiune.

Din punctul meu de vedere, coachingul e precum o oaza. Relatia de coaching creeaza spatiul in care tu sa te simti liber, comfortabil, in care sa poti experimenta tacerea, in care sa iti gasesti drumul catre ceea ce doresti sa devii.

 

Cu drag, Andrea, life coach 🙂

Ascultarea

 

Un exemplu din “Inteligenta emotionala” a lui Daniel Goleman , pe care vreau sa il impart cu voi:  El era un inginer si in acea dimineata avea o intalnire cu vice-presedintele companiei. Scopul intalnirii era o scurta prezentare a unui proiect pe care il conducea si vice presedintele vroia sa vada ce rezultate au obtinut pana acum. Intreaga echipa era alaturi de el: toti muncisera ore in sir, saptamani intregi si erau foarte mandri de rezultatele obtinute.  Dupa prezentare, vice-presedintele spune: “e de tot rasul acest proiect! N-am sa aprob in veci asemenea munca!”

Inginerul s- a bloca: era furios si rusinat. Toata echipa a incercat sa-si apere munca si rezultatele dar dupa cateva minute sedinta s-a sfarsit pentru ca vice-presedintele a primit un telefon si a iesit de urgenta din sedinta.  In urmatoarele 2 saptamani, inginerul a devenit obsedat de cele spuse de vice-presedinte. Toate gandurile ii erau demoralizatoare, a abandonat proiectul si isi spunea ca oricum, toate ideile pe care le are nu valoreaza 2 bani. Se gandea ca e cazul sa demisioneze, desi i-a placut foarte mult timpul petrecut in acea organizatie.

Intr-un final, a stabilit o intalnire cu VP si i-a amintit acestuia cele spuse si efectul pe care acele vorbe l-au avut asupra lui si echipei. Apoi, a intrebat: “nu sunt sigur ce asteptari aveai de la mine. Presupun ca intentiile tale nu urmareau doar sa ma puna pe mine intr-o lumina proasta, aveai un scop legat de proiect, asa e?

VP era uimit! Nu a realizat ca vorbele spuse au avut asa un efect devastator. El, de fapt, credea ca munca inginerului si a echipei sale da rezultatele dorite, dar din cauza remarcilor nepotrivite si a plecarii sale de urgenta, toate s-au inteles pe dos. Si-a cerut scuze si i-a dat inginerului aprobarea de a continua proiectul.

Uneori, cand cineva ne transmite anumite informatii, nivelul de pe care primim informatia poate fi diferit: de la “deloc” catre “pe deplin”.  De cele mai multe ori, cei mai multi dintre noi presupunem ca persoana careia ne adresam ne si asculta. Cand evenimentele ulterioare sugereaza altceva, experimentam frustrare, uneori chiar tristete.

Ascultarea  mai este numita, in zilele noastre si abilitatea uitata.

Principala abilitate a unui coach este aceea de a asculta eficient.  In coaching , tu , in calitate de client, iti poti dezvolta aceasta abilitate. Singura conditie: sa vrei! 😉

 

Cu drag, Andrea, life coach.

 

Sunetul de vineri : muzichii alese

http://www.youtube.com/watch?v=SjKrpxjp7ao Alicia Keys

 

Azi, avem la „Sunetul de vineri” o super interpretare a piesei „If I ain/t got you”(alicia keys).

Asa versuri minunate se potrivesc de minune serii in care dansezi alaturi de perechea ta si stii ca nu ai nevoie de diamante, faima sau putere ca sa gasesti fericirea. Doar dansezi cu ea… 😉

Nunti cu povesti – intalnirea-

1 iunie, 9 iunie, 6 iulie, 8 septembrie, 12 octombrie .    SAU / SI

Got to be perfect, Orice e posibil, Zambet de Maramu’ , No surprises for me, baby! , Bucurie florala. SAU /SI

Simona, Otilia, Alina, Adina, Simona. +

Eu, creative wedding planner +

Gradina Secreta =

O dupa-amiaza spre seara petrecuta in povesti despre /cu / si de nunti.

 

               Incep cu o marturisire: am avut emotii 🙂 Si asta pentru ca toate sunt minunate si m-am bucurat strasnic ca ne-am intalnit  sa sarbatorim sezonul nuntilor lor. Si nu orice fel de nunti, ci nunti cu povesti. Pentru ca fiecare dintre ele este fericita posesoare a unui concept unic, pe care nu-l povestesc acum. Va fi  Nunta si dezvaluirea 🙂

Pe ritmuri de jazz&blues Otilia (Orice e posibil) ne-a marturisit ca lucrul cel mai frumos pe care i l-ar putea spune domnisoara ei de onoare este ” Oti, esti minunata! arati impecabil: coafura, rochia, pantofii, totul! Si azi n-am sa fac nici o prostie, te ascult si facem numa’ cum spui tu!!” : nota explicativa: Domnisoara de onoare e sora mai mica 🙂

          Tot pe Oti am intrebat-o: “care e obiectul /lucrul care ti-ar placea sa-l ai neaparat la nunta? ” Raspuns: “daa, nu stiu… hmmm… mmm … cred ca daca-l am pe Mishu e suficient, nu-mi mai trebuie altceva.. ” Concluzia noastra: obiectul Mishu e indispensabil. Mishule, ai face bine sa fii prezent!

        Adina – no surprises for me, baby! – e decisa, hotarata, si pornita pe drumul deconspirarii a ORICE surpiza i-ar trece cuiva prin cap sa-i faca in ziua nuntii. E ca un Sherlock Holmes. Daca va spun! Avem si in contract o clauza dedicata surprizelor :)) Nu-i nimic daca le afla, va gasi ea o modalitate sa aduca mirarea si uimirea pe expresia fetei. Dar musai sa stie! Si eu am sa ma conformez: desi, sunt creative wedding planner: specialitatea mea sunt surprizele! Dar, de data asta, schimbam placa 🙂  Pentru Adina, un wedding planner e necesar: te scuteste de drumuri, ganduri, te ajuta cu tot ce ai nevoie! Inclusiv cu de-surprizarea! he-he 🙂

          Simona (Got to be perfect) a raspuns la o intrebare ingrijoratoare : ” ce faci daca ti se incurca tortul?Daca ti se aduce altul decat ai comandat?” Raspuns 1 : “Daca se incurca tortul?!?!?!?! Pfoaiiii, il iau si ma duc cu el direct la cofetar!!Asta nu e tortul meu!! “Raspuns 2: ” daca ma intrebai acum 6 luni, sigur afirmam cu tarie cele de adineauri. Azi, sunt ZEN : las lucrurile sa vina asa cum sunt, zambesc si ma bucur de moment! Sper doar ca, daca e sa se incurce, sa nu-mi aduca unul verde cu flori roz! Ca atunci chiar ma duc peste ei! ” 🙂  Pusa in situatia ipotetica in care ar trebui sa aleaga alta tara pentru nunta ei, repede-repejor perfectionista noastra ne-a dus taman peste ocean, pe plajele Floridei. Aici, la o aruncatura de bat!

 

             Simona (Bucurie Florala) ne-a impartasit , printre altele, un punct de vedere foarte interesant: “daca sotul meu are emotii inainte de dansul mirilor, il incurajez in felul urmator:  nu-i nici o problema, stai linistit! Sarim peste momentul asta! ” . Nota explicativa: bucuria florala nu se inscrie in randurile pasionatilor de dans. Pentru ea, muzica e de ascultat, nu de dansat. Si ar ridica osanale daca viitorul ei sot i-ar propune sa sara peste dansul mirilor. Dar va asigur, nu e cazul! Lui ii place sa danseze.Si nu va avea emotii 🙂 asa ca …  Nu stiu cum a nimerit Bucuria Florala toate intrebarile din sfera asta, (cred ca Universul vrea sa ii transmita ceva : sa mearga poate la lectii de dans?!?!?) dar iata ce a raspuns la : “care e cel mai rau lucru care ti se poate intampla la nunta?” “ppffuuuuu, cel mai rau si cel mai rau ar fi ca toata lumea sa fie toata noaptea pe ringul de dans si sa nu ma lase in pace, sa ma invite intr-una..asta ar fi..ppffuuu )

Pentru Zambet de Maramu’ aka Alina, destinatia perfecta pentru luna de miere este Bora-Bora si/sau India. Inca nu au ales-o, dar ea zice ca deocamdata cele 2 raman pe un wishlist cu speranta de indeplinire la un moment dat. Dar cine stie? Daca viitorul sot ii face ditamai surpriza?!?!?!   Alinush a spus clar si raspicat, cu zambet fermecator: ” Cel mai fain lucru care s-ar putea intampla la nunta ar fi sa-mi cante Directia 5!”

Si, surpriza! imediat, cu priviri scanteietoare, au aprobat-o inca 3 fete cucuiete. Si s-a gasit si solutia: unim cele 3 nunti si dintr-o data, costurile se impart la 3 si bucuria se inmulteste cu 3. Magnifique, asa-i?

 

          Miresele mirobolantele, au participat si la o tombola unde premiile au fost obiecte care spun si ele povesti: bijuterii din sticla realizate manual de artista Laura Ungur  (www.facebook.com/LauraUngur)  , rame foto si accesorii decorative oferite de Inramari Profesionale ( www.facebook.com/RameOradea) . Si un premiu de cursa lunga: prima dintre ele care are un bebelino, va alege un personaj din desene animate sau povesti , si acela il va avea pictat in camera copilului, pe perete 🙂

 

            Seara asta senina de mai a fost un fief de idei, emotii si impartasiri. Le multumesc celor de la Segafredo care ne-au pus la dispozitie o Gradina Secreta si le multumesc fetelor pentru ca vor wedding planner si nunti cu povesti!

 

Cu drag, Andrea, creative wedding planner-ul tau!  

 

Dorina & Emanuel 15 septembrie 2012: Peripetia maxima!

Așa cum vă povesteam, organizarea nunții frumoșilor Dorina & Emanuel a fost o adevărată bucurie ! Și toate au fost minunate, însă a fost un moment în care inima a luat-o la galop și nu s-a oprit decât în deșertul Gobi.

De ce ?

Păi să vă povestesc: ziua nunții: bucurie, entuziasm, machiaj, voal, costum etc etc

Pregătiri: bifat!

Cununie civilă: bifat!

Poze: bifat!

Cununie religioasă: era stabilit, vorbit: până la 19:45 suntem în biserică! De la 20 urmează petrecerea . În baza acestor timpi, mi-am programat toate mișcările de wedding planner felin pe ziua respectivă!

Aveam clar de făcut 3 lucruri mari și late la sală până să apară invitații și mirii:

1. Aranjarea mărturiilor pe mese

2. Aranjarea materialelor surpriză pe mesele invitaților și pe masa mirilor – gazeta poveștii lor de iubire și documentele în care invitații să le poată scrie mirilor gânduri, urări, impresii.

3. Fixarea afișelor care anunțau vesel și colorat „nunta Dorina & Emanuel ” .

Toate acestea terminate pe ora 20 când invitații și mirii ar fi ajuns la sală.

Scenariul era următorul: mirii intră abia după ce toti(sau aproape toți) invitatii sunt îndrumați la locurile lor.

Nimic prea greu pentru mine 😀 Atâta doar că s-a întâmplat neprevăzutul 😉 Adică, ceremonia religioasa s-a incheiat muulllltttttttt mai repede decât era programat. Loredana, sora miresei mă sună și spune ușor panicată:

„Andre, vezi că aici s-a încheiat ceremonia și pornim imediat înspre restaurant! ”

M-am uitat la ceas: era 19:00. Pentru o clipă am simțit cum mi s-a oprit inima. Apoi a luat-o nebunește la goană. În fața ochilor vedeam doar invitați frumos gătiți care vroiau să intre în sală și eu fără „misiunea” îndeplinită . OOffffff!

I-am spus: „vă rog faceți poze muulltteeeee la biserică, mai trageți puțin de timp! ”

Am închis. Am inspirat adânc. A început „nebunia” :aveam exact 15 minute la dispozitie ca să fac o treabă planificată pentru 45 de minute…… I-am mulțumit Domnului că soțul meu era cu mine + o prietenă a miresei și că aveam sandale comode, ca să pot alerga dintr-un capăt de sală în altul , la propriu! 😉

Și imaginați-vă : 3 oameni alergând ca la proba de 100 m viteză cu mărturii, foi, pixuri, documente, inimioare, afișe , toate trebuind să ajungă la locul potrivit. Iar eu strigand : masa 1, in regula? Vezi că la masa 4 lipsesc nuferii mov !!! Repede, afisele! Inimioareeee, mai multe inimioare!!

15 minute și toate la locul lor. Incredibil …. inima mi se întorsese din deșertul Gobi… invitații au ajuns la sală, și-au ocupat locurile. La final, ajung și mirii. Îi privesc : au un zâmbet cuceritor, amandoi. Sunt tineri, frumoși, relaxați și își savurează momentul.

Intră în aplauzele tuturor. O fracțiune de secundă ne privim, zâmbim și ne facem complice cu ochiul 😉 Să-nceapă petrecerea !