Nunta Marele Gatsby

Când aud ” ți-am urmărit munca și avem încredere totală în ceea ce faci tu. Bugetul nostru este flexibil, ne dorim un eveniment unic.” îmi vine să-i pup pe frunte și să țopăi de bucurie. Pentru mine, creative wedding planner, acestea sunt cuvinte magice. De aici începe o frumoasă călătorie care are ca destinație finală o nuntă ca-n povești. Sau ca-n filme, cum este cea de care vă voi povesti în continuare. Cu Francesca și Matei am avut prima întâlnire într-o seară de toamnă, în cafeneaua de pe ponton. Ei veneau după o zi obositoare, plină cu întâlniri. Eu, țin minte, eram destul de relaxată. M-a frapat din prima rafinamentul emanat de ea, și eleganța lui. Până acum, am cunoscut puțini oameni care să aibă naturalețe în rafinamentul și eleganța lor. Majoritatea o aveau studiată, obținută după îndelungate eforturi de cizelare a propriei persoane. Nu că asta ar fi rău, dimpotrivă. Dar când te întâlnești cu persoane care emană rafinament și dacă poartă blugi, e semn clar ca lucrurile sunt un pic mai…deosebite. Cosmopoliți, cu un stil urban-eclectic, cu simțul umorului, sunt genul de oameni extrem de pretențioși și atenți la detalii. Cam la a treia întâlnire, după ce am auzit de la ei cuvintele magice și după ce mi-am făcut o idee despre tipul lor de personalitate, gusturile și preferințele lor, le-am făcut următoarea propunere:

image
Sursa: www.simonandschuster.co.uk

-Cred din toată inima că vouă vi s-ar potrivi, ca tematică a nunții, The Great Gatsby (Marele Gatsby). Ca sursă puternică de inspirație, mă gândesc atât la carte, dar cu precădere la filmul omonim din 2013. Din punctul meu de vedere, filmul este o ecranizare fantastică a opulenței, eleganței și a detaliilor care fac cu adevărat diferența dintre o petrecere reușită și una extraordinară. Recunosc, de când am văzut varianta aceasta din 2013, îmi doresc să organizez un eveniment cu aceasta tematică. Hai să vizionăm trailerul, ca să vă dați seama mai bine despre ce vorbesc: The Great Gatsby. Aveți atitudinea potrivită pentru asta, aveți chiar și bugetul care să ne permită să ne facem de cap până în cele mai mici-mici-mici detalii. Ce credeți? Am așteptat cu nerăbdare raspunsul lor. Intuiam că Matei va fi absolut încântat, dar aveam emoții pentru reacția Francescăi. Nu-i vorbă, dacă chiar nu le place, găsim altă temă. Dar eu sunt atât de convinsă că li se potrivește de minune Marele Gatsby, că sper din toată inima să rezoneze și ei cu ideea aceasta. – DDAAAAAAA! Clar da! Ce idee potrivită! Chiar mă văd într-un decor opulent, dansând cu Francesca până în zorii zilei. – Și eu găsesc ideea mai mult decât OK, dar și foarte …pretențioasă. Ca să obținem efectul de “wow” va fi mult de muncă. Atâtea detalii de pus la punct. Hmmm… Dacă ești sigură că poți duce ideea asta la bun sfârșit, atunci acceptăm. Mai ales ca noi suntem mai tot timpul plecați în lunile astea până la nuntă… Ați ghicit, aceasta a fost Francesca! Așadar mi-am luat angajamentul să le creez un eveniment extraordinar și am început munca. Ca să-mi pot pune în aplicare ideile, aveam nevoie, în primul rând, de o sală adecvată, în București, sau cât mai aproape de București: un spațiu care să îmi permită să pun în aplicare toate trăznăile rafinate. Și n-a fost deloc ușor să găsesc locul, mai ales că trebuiau întrunite următoarele condiții:

  • salon fără stâlpi, spațios, și cu un ring de dans generos;
  • piscină și zonă de lounge;
  • spațiu de cazare pentru invitații din alte orașe;
  • loc de parcare generos;
  • posibilitatea de a asorta sala la tematica dorită;
  • posibilitatea de a organiza, în același loc și petrecerea e a doua zi-ideal la piscină.

Acum, că ne aflăm în dimineața evenimentului,și eu fac ultimele verificări la salonul de nuntă, mi-e clar ca lumina acestei zile senine, că Salon du Mariage- Toujours L’Amour e locația perfectă pentru nunta noastră Gatsby. Îmi permit un scurt moment de respiro, să savurez liniștea de dinaintea nebuniei. Am colaborat excelent cu echipa Toujours L’Amour, care m-au susținut în toate demersurile, uneori foarte întortocheate, de a recrea atmosfera fabuloasă din The Great Gatsby. Dar, iată că azi le avem pe toate bifate, în plus față de cele de mai sus:

~ Dansul mirilor va fi la piscină, într-un loc special amenajat deasupra apei; chiar și un pian avem pus la dispoziție. Pianul e un element cheie în film, și îl avem și noi! Melodia pentru dansul mirilor este Young and Beautiful- The Great Gatsby theme. Cât de diafan vor arăta mirii mei deasupra apei…

~ Una dintre scenele preferate ale mirilor este chiar la începutul filmului, cu perdelele gigantice care sunt umflate de vânt. Așa că am optat și în amenajarea sălii pentru alb și perdele uriașe, albe bineînțeles.

  • imageUn mare plus sunt candelabrele frumoase care deja existau în salon, și care erau imperios necesare și în cazul nostru.

    Sursa:www.salondumariage.ro/galerie-imagini
    Sursa:www.salondumariage.ro/galerie-imagini

~

Sursa:www.pinterest.com
Sursa:www.pinterest.com

~ ~ ~Pe mese, am folosit aranjamente florale bogate, pe sfeșnice translucide, cu brațe numeroase. Francesca și le-a dorit foarte tare, și, trebuie să recunosc, arată într-un mare mare fel. Masa mirilor abundă în cristale și mărgele, fiindcă, nu-i așa? Cum să avem stilul anilor 30 și să nu avem strălucirea șiragurilor de cristale? Și cu acest aspect ne-au ajutat cei de la Salon du Mariage, fiindcă ne-au pus în legătură cu o echipă de floriști talentată. 

~ Invitații veniți din alte orașe sunt cazați în cadrul Săftica Resort si au fost așteptați în camere cu ciocolată și șampanie.

~ Am avut câteva provocări la partea legată de transportul invitaților, dar acest aspect a fost rezolvat de echipa Salon du Mariage care are printre numeroasele facilități inclusiv una legată de transportul gratuit al invitaților. Genial! Când e o nuntă cu invitați numeroși e un element crucial acesta legat de transportul personelor. Toată lumea trebuie să ajungă la timp…

Sursa:www.autotrader.ca
Sursa:www.autotrader.ca

~ Bineînțeles, dacă e vorba de transport, și mirilor le-am rezervat o mașină reprezentativă acelei epoci, și anume un Cadillac precum cele care rulează în film. M-am străduit să îl aduc pe Leonardo DiCaprio pe post de șofer, dar m-a refuzat la mustață. Însă mi-a promis o colaborare viitoare, cu două condiții: să aleagă el mașina și mirii să fie la fel de rafinați precum Matei și Francesca. Așa că, țin speranțele sus!

~ Invitații vor fi surprinși de cocktail bar-ul ultra all-inclusive și de spectacolul pe care îl vor oferi barmanii: jonglerii cu sticle, cu skakere.

Nunta asta va face senzație, să știți! Ce rău îmi pare că nu sunteți aici, cu noi, să experiementați pe viu ce înseamnă un eveniment la care s-a muncit cu drag și cu mult profesionalism! Să vedeți ținutele impecabile ale mirilor, să admirați invitații care au respectat dress-code-ul, să rămâneți Uimiți că până și chelnerii sunt încadrați perfect în temă prin ținutele lor. V-aș mai povesti multe și despre focurile de artificii de la piscină, despre muzica antrenantă, despre petrecerea de a doua zi când, sunt sigură, toată lumea va face baie în piscină…

Dar mă opresc aici fiindcă momentul meu de respiro se încheie și dăm startul la ceea ce va fi o nuntă ca-n filme! Dar ca-n filmele alea bune, care te urmăresc si la câteva luni de când le-ai vizionat. Vă las cu melodia pe care se vor zbânțui invitații de le vor sări penele, paietele, mărgelele, papioanele: A Little party never…

 

Articol înscris cu pene la Spring SuperBlog2016

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *