30 de zile, 30 de filme-Ziua 25: Super Monsters Saved Christmas

25 de zile până la Ajun!

Azi e cu monstruleți. Trebuie să recunosc, filmul ăsta mi-a părut ciudățel. Habar nu am de seria asta cu Super monsters, dar tocmai ce am făcut cunoștință cu ea. Alăturarea asta de vampir, vârcolac, vrăjitoare cu ideea de a salva Crăciunul, o găsesc destul de sucită :)))

Acuma, eu sunt obișnuită că acest tip de personaje reprezintă partea întunecată a lumii. Și când îi văd transformați în reprezentanții binelui, trebuie să îmi acord puțin timp să asimilez ideea. Nu că nu e simpatică, sau drăguțică. Dar nici prea credibilă…

Ar fi fost și mai mega ciudat dacă animația ar avea simboluri creștine, sau ar fi apărut chiar bebe Isus în iesle, pe care să vină să îl salveze un vârcolac. Noah, asta chiar era greu de digerat…

Nu știu cât de departe să merg cu teoria conspirației, dar am o oarecare senzație că e un trend în a prezenta lucrurile negative într-o aură pozitivă. Acuma, să nu fiu înțeleasă greșit: dar cine a citit puțin din literatura universală, sau din tradițiile altor popoare (chiar și al nostru), știe că un vârcolac, vampir sau vrăjitoare au preocupări foarte diferite de a salva lumea. Dimpotrivă, i-ar cam pune bețe-n roate.

Și da, cea mai potrivită vârstă pentru mesajele subliminale este cea a copilăriei. Dacă vezi de mic că răul e de fapt bine, la maturitate lucrurile se simplifică și conștiința devine foarteeee dar foarteeee elastică, iar granița dintre Bine și Rău se estompează.

Sigur, există și varianta în care mă pot gândi invers: până și răul se poate transforma în bine. Adică ce să facă vampirul ăsta din desene dacă s-a născut vampir? Nu poate schimba acest lucru. În schimb, poate acționa invers naturii lui distructive și se concentrează pe a face fapte bune, a-i ajuta pe cei din jur. În viața reală acest lucru ar lua incredibil de mult timp: să îți cizelezi și controlezi pornirile, și oricum ai avea nevoie de ajutor. Dar aici, în seria aceasta de desene animate e nevoie doar să apună și să răsară Soarele. Ei, dar mă opresc aici.

N-aș fi crezut că o animație de 27 de minute îmi trezește așa reflecții…diverse!

Andrea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *