30 de zile, 30 de filme-Ziua 26: KLAUS

26 de zile până la Ajun!

Animația Klaus m-a uns pe suflet https://www.imdb.com/title/tt4729430/ !

La cum a început, nici nu am bănuit că firul acțiunilor o va lua în direcția în care a luat-o. Din nou, nu vă povestesc filmul, dar cu siguranță îl recomand. Dintre toate văzute până acum în provocarea asta cu 30 de filme, acesta e primul pe care m-aș bucura să îl vadă cât mai multă lume!

De ce? Fiindcă are mesaj puternic, animații foarte fain realizate, comic de situatie, personaje extrem de bine construite.

În lumea asta a noastră în care de multe ori dușmănim și urâm fără să mai știm exact cauza, în lumea în care noi oamenii ne urmărim propriul nostru interes și îi manipulăm pe cei din jur pentru a ne servi strict propriului nostru scop, în lumea asta defectă, pot să apară din cele mai mari suferințe, mari bucurii. Despre asta mi-a adus aminte filmul Klaus.

Poștașul care e un râzgâiat și manipulator, de nici armata nu a scos om din el, face echipă cu Moșul Klaus , pe care suferința l-a determinat să devină un ursuz și un introvertit 100%. Cuplul acesta devine ceea ce nu era deloc previzibil să devină și toate astea se întâmplă în locul cel mai nefericit de pe pâmânt, unde toată lumea se urăște cu toată lumea, fără să mai știe neaparat motivul exact al acestei detestări generale.

Ce gânduri mi-a inspirat Klaus? Iată:

Schimbarea vine de foarte multe ori prin copii.

Cum a ajuns Moș Crăciun să fie Moș Crăciun? Klaus e una din cele mai frumoase variante ale acestei deveniri.

One true selfless act always sparks another! dacă ar fi să iau un singur lucru din acest film, iau această expresie. Expresie care atrage după ea un stil de a acționa, de a fi, un stil de viață până la urmă.

Andrea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *