30 de zile, 30 de filme- Ziua 28: The Knight Before Christmas

28 de zile până la Ajun!

Ce am văzut azi? The Knight before Christmas (2019) https://www.imdb.com/title/tt10060094/

Chiar mă întrebam dacă se mai produc filme de Crăciun, eu fiind blocată tot la Singur acasă și Miracol de pe strada 34. Dar uite că inclusiv în acest an a ieșit unul pe ecrane!

Dacă cel de ieri a fost cu dulcegării, azi e de-a dreptul siropos totul. Adică e pe sistemul „Doamna care își așteaptă cavalerul” și care cavaler, în acest caz, chiar și apare. Dar nu oricum, ci cu armură cu tot, tocmai din negura timpului. Și nu din orice motiv, ci tocmai ca să îți descopere adevărata menire, aceea de a o iubi pe ea și doar pe ea.

Pentru cele care încă visează cu ochii deschiși la prinți și cavaleri pe cai albi filmul acesta e numai bun. Pentru restul, care a descoperit între timp că nu e nevoie să aștepți pe nimeni să te salveze pentru că ai deja toată forța și puterea de a trăi frumos, filmul e doar o cale de ați relaxa creierul.

Acțiunea se petrece într-un orășel foarte frumos, unde casele sunt perfecte și unde au un Sat de Crăciun perfect decorat, din care bineînțeles lipsește cu desăvârșire Ieslea sau orice alt simbol care să facă trimiterea către semnificația creștină a Sărbătorii.

Puțin cam plin de sterotipuri pentru gustul meu, dar hei! am stabilit că mă uit până la capăt, așa că asta am făcut. Dacă de obicei în filmele americane profesorii de gimaziu sunt prezentați ca fiind categoria cu venituri modeste, aici profa noastră are o casă de zici că e conac și niște decorațiuni în casa asta de parcă ai intrat în palatul vreunui duce care serbează cu fast Crăciunul.

După câteva peripeții, lacrimi și râsete, totul se termină exact așa cum fantazăm multe dintre noi până la o vârstă: el re-apare în armură strălucitoare, călare pe calul alb și o duce către o nouă viață care nu poate fi decât fericită și cu gust de ciocolată caldă.

După terminarea filmului, m-am gândit la un lucru pe care îl știu deja foarte bine și care a reusit să răzbată cumva dintre sutele de stereotipuri prezente în pelicula asta, și anume:

menirea noastră este dragostea.

Andrea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *