30 de zile, 30 de filme- Ziua 29: The Holiday Calendar

29 de zile până la Ajun!

Filmul de azi este The Holiday Calendar (2018): https://www.imdb.com/title/tt8262802/.

E al doilea film din cele 30 pe care le vom viziona până în Ajun. N-am cugetat prea mult când i-am dat play, tactica va fi aceași pentru fiecare vizionare: cuibăreală la căldurică și random play pe butonul de la telecomandă. Un fel de ruletă rusească a filmelor de Crăciun.

The Holiday Calendar e o poveste de dragoste clasică: un el și o ea, prieteni foarte buni încă de pe vremea copilăriei care ajung la maturitate să își unească destinele. Doar după ce, bineînțeles, fiecare caută dragostea prin alte părți. Previzibil încă după primele 10 minute, nu oferă surprize deloc. Așadar, s-ar putea chiar să te ia ațipeala, cum mi s-a întamplat mie. E destul de plin de dulcegării, așa ca o căciulă roz bonbon cu puf în vârf.

Mi-au plăcut două chestii: 1. Micul târg de Crăciun unde făceau pozele cu Moșu și 2. ideea de a transmite în cadrul familiei,din generație în generație un obiect sau un obicei. În cazul de față, e vorba de calendarul Advent. Dar nu obiectul sau obiceiul în sine e valoros (deși poate deveni), ci toate poveștile și situațiile care se țes în jurul lui odată cu trecerea de la o persoană la alta.

Ce mi-a inspirat filmul acesta? Iată:

Concluzie crăciunistică 2: Privește cu ochii și inima pentru a vedea ce se întâmplă în jurul tău. Și fă-ți curaj să ieși din zona de confort!

Andrea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *