Tu ce ai cumpărat de Black Friday?

Hellooo! Scriu acest articol in timp ce zbor către Bruxelles. 🙂 Ocazia e nemaipomenita: de 2 ani de zile Ioana este implicată intr-un proces de coaching cu mine, cu un obiectiv măreț: să își achiziționeze un apartament in Capitala Europei. Și zilele astea facem chef de casă nouă! Obiectivul e atins: un apartament spațios, in centrul Bruxelles-ului, a cărui valoare depășește un sfert de milion de euro.
Revenind la Black Friday:
Când vad ce se întâmpla la americani, mi se taie tot cheful de cumpăraturi. Anul asta S-au bătut femeile pe prosoape. Serios?!?! Sa te împingi si sa te inghiontesti pt 5 prosoape?!?!? Cre că ați văzut și voi filmulețele pe YouTube.
Ideea o găsesc Fantastica- Black Friday- atunci cand reducerile chiar sunt reduceri pe bune: e ocazia perfecta sa achitionezi cadouri pentru toți din lista, fără sa cheltui o avere. Mai ales ca e înainte de Sărbători.
Tot de domeniul fantasticului, dar a unui fantastic aiuristico-hidos mi se pare si ce sunt in stare oamenii sa faca pentru a cumpara la preț de nimic obiecte de nimic (farfurii, prosoape, plastice). Pe “bărbații” ăștia care se bat pe mașinuțe i-ai văzut: Bătaie Black Friday ?
În online, se duc alt gen de batalii: in principal cu proprii nervi. Iti trebuie o răbdare de fier cu site-urile care se blochează, cu produsele care se epuizează halucinant, cu ofertele care nu sunt oferte( sute de produse care au prețul mărit si aplicată o “reducere” de le cumperi la același preț ca înainte de BF). Eu am avut anul acesta cateva categorii vizate:
Cărțile: categoria de produse pe care o vânez. De BF, în online sunt cele mai bune oferte. Anul acesta, am achiziționat 24 de titluri cu reduceri intre 45 și 90%! Cele mai multe pentru Siluan 🙂
Bilete de avion: e primul an in care urmăresc companiile de zbor să văd ce oferte au. La Ryanair am găsit cele mai irezistibile oferte si am achiziționat cu 20€ bilete pentru 2 Adulți, Dus-Întors. Și nu, la prețul asta locurile nu sunt în cală sau pe aripa avionului :))))))
Electrocasnice: astea prefer să le iau din magazin, dar anul asta am făcut o excepție fiindcă am găsit produsele pe care le căutam cu 45% reducere.
City-break: n-am mai prins. Se lăudau unii ca dau city-break-uri la 10€/pers în orașe precum Praga, Berlin, Barcelona. Dar au avut doar 6 pachete de acest gen. 6! Nici nu mai are sens să spun cât de penibil este.
În concluzie, anul acesta Black Friday a fost prolific. 🙂 Dar am avut și ani în care M-am păcălit. Acum, pentru a evita Păcăleala, respect 2 reguli:
1. Îmi fac lista cu produsele pe care le vreau (înainte cu câteva zile de BF)- astfel că în ziua respectivă merg direct la țintă, nu umblu abrambura prin magazinul online. Adică economisesc timp și nervi.
2. Studiez din timp prețurile produselor din listă- asa știu clar dacă e ofertă cu păcălici sau ofertă reală. Adică economisesc bani.
Aplicarea acestor 2 reguli imi asigură un Black Friday profitabil.
Tu? Ți-ai cumpărat ceva anul acesta de Black Friday? Ai sesizat vreo ofertă-păcălici?

Andrea -care anul acesta este tare mulțumită de Black Friday- 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *