Jurnal de medic

“Adevărul e că mereu m-a enervat Ana. Dar o și admir în același timp. Cum Doamne i-o fi venit ideea cu procaina asta? La ora târzie din noapte, când din degete îmi curg cuvinte, așa ca dintr-o aortă, Gerovital H3, elixirul ei -cum îl numește ea zâmbind-, și-a dovedit eficacitatea.

Ei, lupta mea e acum alta… S-o conving pe încăpățânată asta minunată că produsul ei poate fi făcut ca la carte și dacă nu este ea prezentă în fiecare minut. Dar îl păzeste mai ceva ca pe un nou-născut. Năzuințele mele se îndreaptă înspre momentul în care Gerovitalul va fi folosit la scară largă. Îi tot explic și iar îi explic, dar încă nu mă ascultă. Câte femei aș salva! Câtor femei le-aș reda siguranta de sine! Trebuie doar S-o fac pe Ana să înțeleagă că genialitatea ei poate ajunge la toată lumea. Așa cum ea detestă bătrânețea, așa o detestă și alte femei. Mai ales când văd că pe chipul lor de porțelan se instalează încet dar sigur, linii fine, linii adânci. Chiar dacă aceste riduri sunt urmele unor foste zâmbete, urmele unor bucurii trecute, femeia se întristează la vederea lor. Câte paciente de 40 de ani cu depresie…Câte paciente ar putea avea chipul senin dacă madam Aslan și-ar da binecuvântarea pentru crema asta anti-rid cu formula Gerovital H3… Ei, ei! Mâine îmi încerc iar norocul!”

Zâmbesc când citesc aceste rânduri! Deși atunci eram tare necăjit! Acum însă îmi vine S-o pup pe fruntea inteligentă de fiecare dată când o văd. Pe Ana, desigur! Pe Regina Tinereții cum o alint uneori. Într-un final, dorința mea de a ajuta femeile aflate în criza vârstei, S-a împlinit! Ana a acceptat să colaboram cu Farmec. Aici, conduc secția de cercetare și am elaborat gama Gerovital H3 Derma+   și lucrez cu mare bucurie la prima linie de produse dermocosmetice! 

Abia aștept să-i pice fața rusnacului Gyorg! I-am luat-o înainte și de data asta! He-he… Mărturiseam în paginile trecute că n-aș vrea să mai văd o femeie tristă din cauza ridurilor. În timp, mi-am dat seama că de fapt, de la mama pornește totul! O vedeam cum se ofilește, în loc să înflorească. Pentru că da, poți înflori la 45, 58 sau 65 de ani! Trecerea timpului ar trebui să ne fie motiv de împlinire. Dar, aceste ființe delicate, femeile…își măsoară împlinirea prin rezistența frumuseții în fata nemilosului Timp. Pentru ele, Timpul este un soi de…căpcăun. Un hoț: de prieteni, de lumină, de frumusețe.

Până la urmă, care să fie secretul frumuseții? Încă nu am un răspuns complet la întrebarea aceasta dar străduințele de până acum, au un nume: crema anti-rid si fermitate ! Ana spune deseori că tinerețea nu are legătura cu vârsta biologică. Tinerețea este dată de modul în care ne trăim viața: dacă suntem optimiști și ne urmărim țelurile, tinerețea vine ca un soi de …Bonus. Iar pentru Ana, tinerețea înseamnă frumusețe. Uite că iar vorbesc despre Ana. Mă fascinează. Dar nu voi avea niciodată curajul să îi mărturisesc că îi iubesc privirea, că îi iubesc mâinile mici care fac numai lucruri mari, că îi iubesc până și ridul abia vizibil din colțul ochilor.

Am îndrăznit să îi spun totuși că eu mi-am setat un nou țel: Produsele Gerovital, împreuna cu Farmec, să facă parte din istorie.

www.farmec.ro
www.farmec.ro

Profesoara este pur și simplu obsedată în a oferi produse românești de calitate. La orice congres din lumea mare am participat a stat mereu cu fruntea sus, garantând pentru calitatea muncii ei. Și da, recunosc! Mi-a făcut și mie un crez din asta! Așa e Ana…dacă petreci mult timp cu ea, te absoarbe! Și n-o zic eu, din postura de îndrăgostit (Doamne, ce ciudat sună!), o spun toți cei care lucrează cu ea. E ca și cum ar avea un soi de halou care te atrage și apoi te anihilează: devii un Aslan fără să-ți dai seama.

Noi, cei care lucrăm cu ea, am ajuns să-i împărtășim până și gusturile legate de mâncare! Ne-a molipsit cu savoaire-du-vivre! Nu știu din ce e făcută femeia asta…Nu știu nici eu din ce sunt făcut…Dar sufletele noastre seamănă. Sau doar m-a aslanizat. Poate privi un Van Gogh ore în șir și atunci tot ce îmi doresc e să fiu o parte din tabloul pe care îl soarbe cu nesaț. Mă multumesc dacă sunt și o simplă tușă de albastru electrizant. Dimineața și-o începe cu o cupă de Șampanie. N-am văzut pe nimeni să se delecteze așa lângă o cupă. Și am participat la multe sindrofii. Am văzut buze de doamne distinse, numite de alții frumuseți răpitoare, dar care pe mine nu m-au lăsat fără aer așa cum mă lasă buzele Anei când se întâlnesc cu frizzante-ul șampaniei. Liniile trupului îi sunt perfecte. La ea m-am gândit când am propus noul produs: crema de corp. Pentru ca toate doamnele să se simtă răsfțate și pielea uscată să nu mai fie o problemă. Câte trupuri flămânde de iubire nu au respins îmbrățișări de teama că mâna care dorește să le mângâie se va agăța în aspritatea pielii?

Doctor în frumusețe, așa îmi spune Ana. În gând, îi spun Zeiță. Cu voce tare, o strig Profesoara sau Anușcă-în momente de veselie-. Îi inspir parfumul și nopți întregi îi visez mersul. Țelul ei este și Țelul meu. Asta va rămâne în Istorie. Profesionalismul nostru- acesta va face Istorie.

Iubirea mea, va rămâne între aceste file. Și în zâmbetul pe care Ana mi-l dăruiește de fiecare dată fără să bănuiască că pentru fiecare zâmbet eu îi întorc un sărut. Pe buzele înmuiate în șampanie.

Dr.

Articol scris pentru SuperBlog2016

3 thoughts on “Jurnal de medic

    1. Mulțumesc! Tata m-a vrut Andrei, într-adevăr, dar am ieșit Andreea :))))) până acum ești singurul jurat care și-a respectat criteriile anunțate! Felicitări și ție pentru toata munca depusă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *