Coachul te judeca?

Relatia de coaching este o relatie cu totul speciala si poate schimba viata clientilor. Eu, in calitate de coach, imi controlez gandurile, le pun deoparte, fac curatenie in spatiul personal si sunt gata sa ascult clientul. Iti fac loc.  Tu, client, pur si simplu apesi butonul prin care incarcam spatiul proaspat curatat cu gandurile si emotiile tale, cu sentimentele si senzatiile tale.  In acest spatiu al relatiei de coaching ai parte de o abordare fara judecati si prejudecati.

Eu, coachul, imi pun deoparte parerile personale, emotiile si experientele. Le pot aduce in discutie doar daca tu o ceri si doar daca chiar ajuta la evolutia ta. Atunci cand suntem judecati, primul lucru pe care vrem sa il facem este sa o luam la fuga sau sa spunem ceea ce persoana din fata noastra vrea sa auda.

La fel si in coaching: daca coachul este “judecator” , clientul o ia la sanatoasa. Nu intotdeauna la propriu, dar fuge de adevaratele sale ganduri si distorsioneaza ceea ce simte doar ca sa spuna lucrurile “potrivite”, doar ca sa se simta aprobati. In coaching clientul nu este intimidat sau pus sub oala cu presiune.

Din punctul meu de vedere, coachingul e precum o oaza. Relatia de coaching creeaza spatiul in care tu sa te simti liber, comfortabil, in care sa poti experimenta tacerea, in care sa iti gasesti drumul catre ceea ce doresti sa devii.

 

Cu drag, Andrea, life coach 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *