Creștem bucurie

Dupa o scurta tura prin trecut, aduc cu mine următoarele: zâmbet, curaj, empatie, curiozitate, Dumnezeu, ghidușie. Toate, din seria cu “iată ce am învățat eu din desenele animate!”

Abia de pe la 6-7 ani am inceput sa bag in seama televizorul. Si asta doar pentru ca, in jur de ora 21, pe un program maghiar apărea un ursuleț peticit care spunea o poveste de noapte buna.  Pana sa apăra Ursulețul in viața mea, cred ca ii spuneam Mitzi Motzcou, nu vroiam in ruptul capului sa ma spăl pe dinti.  Dar, Mitzi Motzcou mi-a aratat ce fain e sa ai dinții curați in fiecare seara, asa ca a salvat-o pe mama de la depresie si mie mi-a dat Dinți strălucitori. Ca doar, ca sa fiu Mitzi Motzcou ma spălam si de 4 ori pe intr-o zi. Așadar, zâmbetul pe care azi mi-l apreciază atâția, il datorez acelei animații. 🙂

A urmat o perioada in care Ma visam eroina, prințesa, războinică, Cenușăreasa, vrăjitoare, Tom Sawyer. Siiiii, in viața mea a intrat Captain Planet! imageOoo, stăteam cu sufletul la gura si eram, pe rand cand Foc, cand Aer, cand Apa, cand Pământ. Inventam jocuri cu prietenii mei in care fiecare ne alegeam câte un element si porneam sa salvam lumea. Animație pentru unii, cod de conduita pentru mine. Am inceput sa imi pun probleme legate de planeta: Daca vine un potop, eu cum am sa-mi salvez familia? Unde o duc pe tanti Lili? Tanti Lili era o vecina in scaun cu rotile, care imi făcea zile fripte, dar, de cand cu desenele Captain Planet am inceput sa o vad in alta lumina. Empatie si curaj. Asta mi-a transmis peste ani Captain Planet.

Si, pe cand in universul meu au inceput sa apăra tot mai multe întrebări legate de Dumnezeu, iată ca descopăr Cartea Cartilor. Asteptam cu sufletul la gura sa vad pe unde mai ajunge Roboțelul Memo, ce se întâmpla cu Noe, sau ce mai scrie in Biblie. A fost cea mai frumoasa cale de a ma împrieteni cu Divinitatea. image

Trecand rapid din trecut in prezent, ii am in “vizor”cei de la Empire Film, image care Empire Film distribuie filme selectate foarte atent, ceea ce lucru rar in perioada asta consumista. Sa mai creasca Siluan un pic, si vizionam imageStrumpfii si Cu toții la surf.

 

 

 

 

Si, Stuart Little, pentru ca este un subiect special pentru familia noastra.

Atat despre copilărie. Pe data viitoare!

 

Bucurie Înscrisa in Spring SuperBlog 2016!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *