30 de zile, 30 de filme-Ziua 27: Four Christmases

27 de zile până la Ajun!

Recunosc, am ales filmul Four Christmases https://www.imdb.com/title/tt0369436/ pentru actriță. Chiar eram curioasă ce fel de rol poate avea „blonda de la drept” într-un film de Crăciun.

După dozele de drăgălășenii și pufoșenii servite din serile trecute, filmul acesta a venit la fix. Pentru că e despre oameni și întâmplări mai aproape de adevăr. Cupluri care își creează propriul univers, care se ceartă, care se despart, care se împacă. Știți voi, real life.

Când lucrurile merg bine, e foarte ușor să iubești. Când cel de lângă tine îți arată doar părțile lui bune, e chiar foarte ușor să-l iubești. Când amândoi se străduie să creeze o bulă perfectă în care nimeni și nimic nu are voie să intervină pentru a strica armonia, pare că există relația perfectă. Numai că, supriză! Viața intervine. Viața se întâmplă, după cum zice Berlin în Casa del Papel. Și nu avem control asupra acestui fapt. Tocmai în aceste momente te descoperi cu adevărat pe tine, dar și pe cel de lângă tine.

Așa și în Four Christmases: doi oameni se străduie din răsputeri să întrețină iluzia unei relații perfecte. Și chiar le iese. Până când o cursă de avion anulată, un interviu nedorit și 4 vizite la părinții lor, îi aduce în poziția de a regândi toată situația. Ce iese de aici, vă las să descoperiți- nu vreau să vă povestesc filmul.

Ce mi-a inspirat filmul acesta? Iată:

Concluzie crăciunistică 4: de familie nu te poți feri nici măcar când depui eforturi mari! :))) Glumesc. De fapt, cel mai prețios lucru pe care îl avem aici pe Pământ sunt relațiile pe care le construim cu ceilalți. Relații autentice, pline de iubire. Și puțină „zmotoceală” uneori.

Andrea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *